lauantai 7. toukokuuta 2011

Päivä pihalla

Naulasin pojan vanhan crocsin kiinni kasvihuoneen ovenpieleen.
Minulla on niin iso kännykkä, että se on hankala taskussa ja kaulassa roikkuessaan se on aina tiellä. Näin puhelin on kuitenkin käden ulottuvilla.
Ihan mielellään olisi kasvihuoneessa ilman puhelinta, mutta välillä on oltava tavoitettavissa. Varsinkin jos lapset on menossa, tulossa tai jotain siltä väliltä..




Auringon pilkistäessä taas pitkästä aikaa raijasin taimia lisää kasvihuoneeseen. Entiset olivat selviytyneet hyvin parista yöstä jolloin lämpötila kävi nollan alapuolella.
Istuttelin taimia isompiin purkkeihin ja laitoin myös lisää siemeniä. Kuvassa taitaa olla tilli.
Vein myös uhkarohkeana Maria basilikan kasvihuoneeseen. Testataan kuinka viileää se sietää.. Siemeniä ja taimia kuitenkin on vielä reilusti jos käy köpelösti!


Kyllä on purkkeja ja purnukoita :) Yrttejä ja osassa on kukkasia, joita sitten istutellaan ulos. Kesäkurpitsat ja pavut ovat vielä sisällä.
On kyllä luxusta, että saa jo nyt rehut pois sisätiloista!! Ja näyttää olevan luxusta myös niille rehuille. Päivän aikana monen yrtykäisen väri tummeni ja ryhti suoreni.

Alakuvassa näkyy tämänhetkinen suunnitelmani tämän kesän järjestyksestä.
Viimeksi mentiin pitkin reunoja. Nyt ajattelin käyttää sisätilaa enempi hyödyksi. Vaikka eihän tuokaan järjestys ole vielä kiveen kirjoitettu. Kunhan tässä aletaan istuttelemaan niin mieli voi vielä vaihtua.




Ja nälkähän se tulee ulkona touhutessa!
Bataattikiekot ovat ihanaa grillattavaa. Sipaisen pinnan öljyllä ja rouhin pintaan suolaa ja pippuria. Valmistuvat muurikassa pikapikaa. Lisänä maissia, yrttimaustettua tofua ja Sinappista raastetta. Helppoa!


Muurikka on kesällä mahtava ruoanlaittotapa. Siinä valmistuu kaikki!
Meillä runkona on vanha tynnyri, josta kansi on irroitettu ja hitsattu alemmas kiinni tynnyriin. Sen tason päällä on kaasupoltin, jonka varsi ja letku (polttimesta kaasupulloon) tulee sivuun tehdystä reijästä ulos. Tämän päällä on itse muurikka. Työskentelykorkeus on sopiva ja lämmön säätäminen on kaasun ansiosta helppoa.

Laitan loppuun vielä mummon muurikkalettutaikinan ohjeen. Teen useimmin sen ohjeen mukaan. Välillä käytän soijamaitopohjaista lettutaikinaohjettani. Varsinkin suolaisen syötävän kera se on bueno.


  • 1 l maitoa
  • 2 luomu munaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl öljyä
  • 2 dl ohrajauhoja
  • 3 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
    Vatkaa munat kunnolla ja sekoita puolet maidosta joukkoon. Sirottele jauhot voimakkaasti vatkaten. Lisää suola, öljy ja loput maidosta. Anna taikinan turvota pari päivää. Jo muutama tuntikin auttaa jonkin verran. Jos haluat paistaa ohuita lettuja, anna taikinan turvota kunnolla. Jääkaapissa se säilyy jopa viikon. Teen usein isomman satsin ja pullotan sen puolenlitran pulloihin tai laitan mehukannuun. Niistä on kätevä annostella taikina muurikalle.
Huomenna jatkuu istuttelu. Pensasmustikat ovat jo useamman päivän odottaneet pääsyä multiin. Siitä sitten lisää seuraavaksi :)

2 kommenttia:

  1. Hei, kiitos hyvästa crocs-ideasta! Laitoin siitä oman versioni blogiini, tänne:

    http://kiertoidea.blogspot.com/2011/08/crocs.html

    T: Lea

    VastaaPoista
  2. Ompas kiva idea sinun blogilla!
    Monet noista jutuista olen myös bongannut surffatessa, mutta jo unohtanut ;D Ja uusiakin löytyi!
    Laitan blogisi tuonne "Kiinnostaviin" ja seuraan mielenkiinnolla :)

    VastaaPoista