keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Kehysriihikeitto

Ja mikä soppa siitä syntyikään..


Nimi tälle keitolle tuli jotenkin luontevasti uutisia ja ihmisten (omiakin) sadatteluja kuunnellessa. Sopii hyvin teemaan koska on paitsi maukas niin myös edullinen.. 
Luulen että on monissa perheissä vyön kiristyksen paikka ja pelkään että satoa näistä päätöksistä tullaan korjaamaan tulevaisuudessa. Sitä sadonkorjuuta en innolla odota..


Mutta laitetaampa aineksia kattilaan..
Pilko ronskeiksi paloiksi 1 pieni purjo. Minä käytin tällä kertaa kevätsipulia, tavan sipulikin passaa. Lisää aurinkotomaattien öljyä ja noin 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja. Valkosipulin kynnen voi paloitella joukkoon jos tykkää. Kuullota hetki ja lisää litra vettä ja kasvisliemikuutio/fondi (voit korvata liemikuution esim. lipstikalla).
Kun vesi kiehuu lisää joukkoon 4 dl huuhdottuja punaisia linssejä. Anna kiehua puolisen tuntia. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta pippurilla, (suola?) basilikalla ja tuoreella persiljalla. Kiehauta ja nauti vaikka sämpylöiden kera.


Keitto on ensimmäisiä kokeilujani linsseistä ja tämän myötä aikoinaan ihastuinkin linsseihin. Helppoa, edullista, maukasta ja terveellistä!



1 kommentti:

  1. Kiitos vinkkauksesta, mukavan ja kätevän näköiset sivut :)
    Kävinkin jo liittymässä.

    VastaaPoista