sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Kurpitsakakkua

Tässä yksi sokeritiimituotoksista, Halloween-kakku. Kurpitsakakussa on torttupohja, jossa on käytetty tummaa sokeria. Torakat ja muut ruskeat koristeet on suklaa-ruokosokerisiirappi-ruokotomusokerimassaa. Siihen massaan ihastuin kovasti (ajattelinkin seuraavaksi kokeilla massan tekemistä valkosuklaasta, hunajasta ja tomusokerista; silloin sitä voisi värjätä mieleiseksi...). On todella helppo muotoilla koristeita ja kovettuu hyvin kestäväksi. Tosin tuon torakan tuntosarvet katkesivat asettelu vaiheessa. Korvasin ne ruskeaksi värjätyillä spagetinpätkillä ;D

Eli kurpitsa edestä...


Kurpitsa takaa..



Kurpitsa sisältä.. Täytteenä on lakritsatäyte, jonka ohje on samannimisenä Kinuskikissan sivuilla. Toinen täyte on sitruunatuorejuustoa ja kermavaahtoa johon on lisätty sitruunankuoriraastetta, vaniljakreemijauhetta, tomusokeria ja värjätty oranssiksi. Myös lemon curdia on ohut kerros kahdessa välissä. Ja tulen kyllä käyttämään tuota yhdistelmää uudelleen. Todella hyvää!!

Kurpitsakakku ylhäältä...

Täällä vartioin minä... Mustat koristeet on tehty kick-karkeista.

4 kommenttia:

  1. Ollut muka niin kiirettä, etten ole täällä käynyt! Kovasti uutta ja ihana KAKKU!
    Siis upee! :)

    VastaaPoista
  2. Nuo täytteet ois mun oloisia, miksiköhän sitä tulee väännettyä niitä samoja.
    Upea ulkomuoto!

    VastaaPoista
  3. Noms :9 pitäs itsekin joskus jaksaa kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Voi kun itekki osais.

    VastaaPoista