10 VUOTTA BLOGI KULKI NIMELLÄ HUUHAAPUUHAA, KOSKA TEKEMISIÄNI ON SELLAISIKSI KEHUTTU. NYT HUUHAAPUUHAILIJOITA ON PALJON JA MINULLA ON ILO INNOVOIDA JA INNOSTAA IHMISIÄ KÄSILLÄ TEKEMISEEN MYÖSKIN TYÖNI PUOLESTA, KÄSITYÖNEUVOJANA TAITO YLÄ-SAVOSSA. I create my crafts and teach others as well. Love DIY, yarns, water sport, cats, art, cruelty free food, my home and family. FEEL FREE TO FOLLOW MY INSTAGRAM!
maanantai 29. marraskuuta 2010
Pasteijat goes HuuHaa
Tässä on kaksi lemppariani löytäneet yhteisen sävelen ♪♪♫♪♫
Teija tykkää pasteijoista ja varsinkin näistä ♫♫♪
Ensinnäkin tämän Porkkana-Fetajuustopiirakan täyte (eikä pohjakaan nyt yhtään hullumpi ole..) on aivan taivaallisen ihana. En enää muista mistä se alunperin on kotoisin, mutta olen nauttinut siitä jo pitemmän aikaa.
Täyte:
3 (n.250g) porkkanaa raasteena
2 sipulia silputtuna
2 rkl hunajaa
1 tl yrttisuolaa
1 rkl rakuunaa
100 g fetajuustoa kuutioina
Valmista taikinan kohotessa täyte kuullottamalla porkkanaraaste ja sipuli paistinpannulla tai kasarissa. Lisää siihen hunaja, suola ja rakuuna. Anna pehmentyä hetki. Ota seos pois hellalta, anna jäähtyä ja sekoita feta täytteeseen.
Sitten on Sirpa Talkan kirjasta "Makeaa ja suolaista puutarhasta" löydetty Punajuuripasteijan aivan ihana taikina (eikä täytekään nyt yhtään hullumpi ole..). On helppo tehdä, hyvä työstää ja maukas!!
Kannattaa tehdä pohja kaksinkertaisena ja molemmat täytteet!
Pasteijataikinan ohje:
2 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 rkl kylmäpuristettua
rypsiöljyä
kourallinen persiljaa silputtuna (tai esim. basilika)
2½ dl vettä
Mittaa yleiskoneen kulhoon taikinan ainekset vettä lukuun ottamatta. Sekoita, lisää hieman kädenlämpöä kuumempi vesi. Anna koneen käydä hiljalleen, jotta taikinaan muodostuu sitko. Anna kohota suojattuna 20 minuuttia.
Pasteijoita tehdessäni sattui olemaan iso sydänmuotti käsillä, joten siitä lähti tuo herttainen design ♥
Sitten sipaiset pintaa hyvin vatkatulla luomumunalla ja ripottelet päälle seesamin, unikon.... siemeniä. Paista kiertoilmalla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Tasalämpöisessä lämpöjä noin 220.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Siis ihana ohje!
VastaaPoistaPakko tehdä lapsille viikonloppuna! Tykkäävät varmasti!
Taikina on helppo käsitellä. En tarvitse kaulitessa jauhoja ollenkaan :) Ja varsinkin noiden muottien kans tykkää muksutkin pelata..
VastaaPoista