perjantai 2. syyskuuta 2011

Pinjan aurinkoinen punastus

Olen hehkuttanut miten ihanaa aikaa kesä on kasvissyöjälle. Näinhän se on, mutta kyllä syksyn juurekset antavat yhtäläisen nautinnon. Päätimme viettää punajuurisen viikonlopun. Ostin kokonaisia punajuuria sekä Pirkan luomu punajuuri-perunasosepötkön. Loistotuote! Saa näppärästi keiton, leipää, kasvispihvejä...
Olen itse kehitellyt punajuuripihvien ohjeen, jonka jaan nyt teidänkin kanssa. Ohje syntyi kun jääkaapissa oli viimeistä päiväystä lähestyvä pötkö punajuurisosetta, kananmunia ja juustonkannikka..



  • 1 pötkö Pirkka luomu punajuuri-perunasosetta
  • 2 luomu kananmunaa *
  • 1 pieni purkki ananasmurskaa
  • 2 dl jauhoja (speltti, graham, hiivaleipä..)
  • 1 dl leseitä tai alkioita (ruis/vehnä/kaura)
  • 2 dl punaisia linssejä (keitä 4 dl:ssa vettä)
  • 2 sipulia kuutioina ja kuullotettuna
  • suolaa
  • timjamia
  • basilikaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl juustoraastetta *




    Puristele pötkö kulhoon ja vatkaa joukkoon kananmunat, ananasmurska, jauhot ja leseet. Lisää keitetyt linssit (valuta) ja kuullotettu sipuli. Mausta ja sekoita joukkoon siemenet ja juustoraaste. Anna turvota ja paista lettupannulla miedossa lämmössä pihveiksi.
    Jos taikina on löysää lisää jauhoja. Voit myös lisätä yhden kananmunan tai soijajauhoja. Kananmunat voi myös kokonaan korvata soijajauhoilla.
    Juuston valitset mielesi mukaan. Ketä tykkää homejuustosta valitsee sen. Myös feta käy, emmental, parmesan, mozzarella...
    Annos on iso, mutta kannattaa tehdä kerralla ja vaikka pakastaa osa. Jos jää... Meillä oli lisänä yrttiperunoita ja fetatsatsikia.
     



  • Ihanan värikästä hommaa tuo punajuuren kokkailu :)

    Jere Niemisen kirjasta Herne rokkaa  tulee viikonlopun toinen punajuuriruoka. Borssirokka on hyvää ja sitä syö mielellään parikin päivää. Maku on oikeastaan parhaimmillaan seuraavana päivänä. Love and peas to all ♥
    Ja paahdettuja, yrttisiä punajuurilohkoja tofun kera on pakko saada... Vai kokeilisiko punajuuripeston ohjeen. Taidan tehdä molemmat :)


**Pientä päivitystä vegaanihaasteen tiimoilta.
Tuutorini neuvojen avulla tein näistä pihveistä vegaanisen version. Eli kananmunat korvasin laittamalla 2½ dl soijajugurttia ja 1 dl kik-hernejauhoja.
Laitoin juustoa korvaamaan 1 rkl oluthiivahiutaleita (voi laittaa enemmänkin) ja lurauksen kylmäpuristettua rypsiöljyä.
Tämä versio pysyi paistettaessa paremmin kasassa kuin kananmunallinen. Maussa ei juurikaan ole eroa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti