perjantai 26. joulukuuta 2014

Rintamamiestalon jouluporsaat


Meidän jouluporsaat oli tehty mantelista, sokerista, suklaasta, tomusokerista..
Olin päättänyt tehdä tänä vuonna suklaakakun ja näitä kylpeviä porsaita olen ihastellut jo tovin.


Osat tein hyvissä ajoin valmiiksi. Muotoiluun kuukletin tarjoaa hyviä vinkkejä vaikapa hakusanoilla "pigs swimming mud cake"
Marsipaania ei tarvinnut itse värjätä. Valmis vaaleanpunainen pötkö on just porsaanpunaista :)


Ja kun suklaakakun ohje oli valmiina niin ei tarvinnut kuin tehdä ;)


Kakku on tosi helppotekoinen. Tein kakun edellisenä päivänä ja kakku tuntui hieman kuivahtaneen joten poiketen ohjeesta kostuttelin sitä hieman ennen täyttämistä ja kuorruttamista. Muuten ohjeen mukaan.


Possut olisin voinut asetella aikaisemmin. Suklaa ehti jähmettyä liikaa, joten en saanut muotoiltua "roiskeita" mutaan.. Muuten olen ihan tyytyväinen possujen ilakointiin.




Vohvelikeksejä etsin aika tovin ja lopulta löysin kahta eri plaatua. Käytin sitten kumpaakin..


Jos tekisi ensi vuonna kankkumuffinseja ;)


Piparipullat tehtiin nyt näin. Otettiin pullataikinasta piparimuotilla ja sama juttu piparitaikinalle. Nämä yhteen ja uuniin. Koristeltiin pikeerillä.


Tortut tuorejuustolla ja omenahillolla.
Ei muuten kolota enää imelähammasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti