perjantai 11. maaliskuuta 2011

Basilikaa ja suklaata

Olenkohan koskaan maininnut, että rakastan basilikaa ja suklaata???
Kun löysin Lisen Sundgrenin Ihana kotikylpylä kirjasta ohjeen "basilikapuhdistus kasvoille" ja "Syötävän hyvä naamio" olin kerrasta myyty ajatukselle.



Basilikaputsaus

2 rkl vehnäleseitä
1 dl maustamatonta jugurttia
1 pieni nippu pilkottua basilikaa

Kaikki sekoitetaan massaksi ja levitetään kasvoille. Ihoa hierotaan hellästi sisään- ja ulospäin suuntautuvin pyörivin liikkein. Huuhdellaan kun iho alkaa tuntua lämpöiseltä.



Syötävän hyvä kasvonaamio

3 rkl kauraryynejä
1 dl kaakaota (tummaa ja reilua)
½ dl juoksevaa hunajaa
½ avokado
4 rkl vispattua kermaa
1 reilu rkl rahkaa

Ryynit jauhetaan ja sekoitetaan ainekset tahnaksi.
Tein ohjeessa pienen poikkeuksen vispatun kerman kohdalla. Minulla oli aika tönköksi mennyttä kefiiriä ja kefiirin heraa jääkaapissa. Laitoin jäykkää kefiiriä ohjeessa sanotun kerman määrän ja yhden ruokalusikallisen heraa.
Maitohappobakteerithan tekee hyvää sekä sisäisesti että ulkoisesti!! Olen ottanut tätä kefiiristä tullutta heraa talteen ja käyttänyt nesteenä monessa. Minusta periaatteessa sama kuin Molkosan. Olen myös pakastanut heraa pieninä annoksina. Ajattelin pakastettua käyttää lähinnä tässä kotikosmetiikassa nesteenä.



Eli nuo molemmat tein iltasaunaa varten ja sittenhän minulla oli lisänä ananasmehu kuorintaa varten ja laventeli-minttu-rosmariini kasvovesi.
Ensinnäkin; puolitin annoskoon ja sekin määrä oli erittäin riittoisa. No, kasvonaamiota ei kyllä ole yhtään jäljellä... Lie pakko tunnustaa, että käytin sen saunan jälkeen sisäisesti :)
Mutta puolikas annos putsaria riittää minulla kahteen kertaan. Vaikka kasvoja hieroessani lisäilin seosta naamalle (muista ottaa lusikka tai lasta; on hygienisempää. Varsinkin jollet käytä kaikkea kerralla!). Basilikapuhdistus oli miellyttävä ja kun sen jälkeen tein kuorinnan ananasmehulla niin kasvoilla tuntui kuumotusta. Mutta ei huonolla tavalla.
Sitten levitinkin syntisen ihanan syötävän naamion. Siitä oli myös tehtynä puolikas annos ja se oli yhtälailla riittoisaa. Vaikka lääpsin aika paksun kerroksen. Saunoin ja ja hörpin kylmää kivennäisvettä. Mielikuvittelin itseni ja tuli jotenkin mieleen mustavalkeat elokuvat ja tummaihoisiksi meikatut muusikot...
Pesu kannattaa tehdä huolella. Kaurahiutaleet ovat aika kinkkisiä...
Kasvovesi oli pisteenä i:n päällä. Vaikka hunaja, kaura, rahka... kivasti rauhoitti ja avokado kosteutti niin vasta kasvoveden jälkeen iho tuntui todella tasaiselta ja hyvältä.
Niin! Olen lisännyt siihen kasvoveteen muutaman tipan viinietikkaa. Se jättää iholle oikean ph:n.

Ei voi kun taas huokailla tyytyväisenä... Jospa näillä kotikylpylän konsteilla iho palautuisi ennalleen. Tähänastiset kokemukset on pelkkää positiivisuutta :)

Ja vielä!
Huomasin hämmästyksekseni, että tuossa samaisessa kirjassa oli shamppoo-ohje nimeltä "intialainen shampoo" ja siinä käytetyt raaka-aineet samat kuin minun pähkäilemässäni pähkinäshamppoossa!! Siis pesupähkinöitä, rosmariinia ja laventelia. Lisänä siinä oli rosmariiniöljyä kun minä laitoin hamppuoljyä :)
Olin poukkoilla seinille siitä ilosta että huomasin a) olevani oikeilla rattailla b) joku muukin on näitä pähkäillyt. Ihan sama oliko se Liisa Suomesta viime viikolla, vai Radha Intiasta tuhat vuotta sitten.
Joku muukin pyörittelee päässään näitä ajatuksia!!! On välillä vaan aika kummeli olo ;)

4 kommenttia:

  1. Sulla on hauskoja juttuja blogissa. Tykkäsin etenkin siitä vinkistä, että avokadoa voi käyttää ihon hoitona..!

    VastaaPoista
  2. totuus ei muutu tuhannessakaan vuodessa, kunpa nykyihminen laumanakin joskus hoksaisi, että on sitä osattu ennenkin.
    jaahas, moon tänään tälläsellä päällä :)

    VastaaPoista
  3. Tuo Ihana kotikylpylä-kirja on kyllä ihan ykköskirja. Noita naamioita en ole tehnyt,mutta kuorintoja kylläkin. Se kahvikuorinta ja ruusukuorinta on aivan mahtavia. Joskus on vähän suupieleen tarttunut ruusukuorintaa niin sitähän voisi kans syödä! OLen myös kynsinauhaöljyn tehnyt ja muutamis muitakin reseptejä.

    VastaaPoista
  4. Sara, kiitos :)
    Kävin kurkkaa sinun blogia ja ihania käsitöitä ym. sulla. Palaan lukemaan ;)

    Manna, AIVAN!!
    Ja tuntuu kyllä vahvasti, että uusien konstien kanssa on menty pahasti metsään.
    Mä oon aina tällasella päällä ;D

    Hellunen, niin on!! Ihan täpinöissäni tuosta kirjasta olen :)
    Lainasin kirjastosta aiheeseen liittyvää kirjallisuutta aika kasan ja tämä meni kyllä ostoslistalle!!
    Täytyy tsekata se kahvikuorinta. On täs naamaa tullu puunattua, mut sen kahvikuorinnan vois koko ropalle tehdä..

    Ihana huomata miten lähes koko jääkaapin ja kuivakaapin sisältö käy yhtälailla sisäisesti kuin ulkoisestikin! Miks ihmeessä ostaa mitään kempparista..?? Ylihinnoiteltua ja ylipakattua!!
    Myydään enemmän mielikuvia kuin mitään muuta. Nuoruuden ihannointi pyörittää melkoista bisnestä...

    VastaaPoista