sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Ihana avokado


Minä sitten tykkään avokadosta! Paitsi että se on kaunis, niin se on myös herkullinen ja terveellinen. Itse avokado ja myös avokadoöljy, johon olen ihan koukahtanut.


Avokadot olivat tarjouksessa.. Tulikohan villiinnyttyä liikaa?  Viimeiset alkaa olla jo aika pehmoisia ja ryppyisiä..  Ei kyllä just nyt uppoaisi yhtään enempää avokadoa :(  Mutta avokadostahan saa vaikka mitä!!
Vinkkinä: koko avokadoa ei tarvitse "uhrata" kauneudenhoidon alttarille. Vaikuttavin osa on heti kuoren alla oleva tummanvihreä osa. Kun olet ottanut syötävän osion; kaavi loput kasvoille tai hieraise kyynärpäihin (tai illalla kantapäihin). Tai tee esim hunajan kanssa naamio.


Irroittelin hedelmälihat, tilsin haarukalla mössöksi ja lisäsin joukkoon kaksi ruokalusikallista sitruunamehua. Avokadoja oli kaksi kpl.


Sitten lastasin avokadomössön pakastepussiin, painelin levyksi ja pakastin.

Pussista lohkaisin 1/4 osan ( puolikas avokado), lisäsin reilun ruokalusikallisen maissijauhoja (ei maizenaa, joka on pelkkää tärkkelystä) ja sekoittelin kunnolla. Tuli tönkköä töhnää.
Tein yrttihöyrytyksen kasvoille ja painelin sitten saunaan hennat päässä ja avokadonaamio kipossa.
Ensin otin nokareen tahnaa ja hieroin sen pyörivin liikkein kasvoille. Kuorintaa...
Lisäsin kasvoille ihan kunnon kerroksen avokadonaamiota. Vielä jäi tahnaa. Otin loput kämmenelle ja tein vartalokuorinnan. Eipä tuntunut yhtään hassummalta!
Löylyttelin aikani ja huljuttelin hennat ja naamiot pois. Hiukset pesin Lushin ihanalla palashamppoolla ja hoitoaineena Retread. Ihania...
Saippuana omin kätösin tehty kosteuttava Lime saippua, jota olen jo jokusen viikon saanut testailla. Ilokseni voin todeta, että ei ole enää mitään tarvetta ostaa saippuaa. Niin kauan kun saan lipeän mitattua ja kiisselin kaadettua muottiin; teen itse saippuani!!
Pestessä tein myös kuorintaa. Maissijauhoa oli iholla ja toimi mukavasti vielä saippualla pestessä. Onneksi pääsen pian testamaan omaa mantelisaippuaa, jossa on mantelijauhoa!
Kasvot pyyhkäisin vielä laventeli-minttu-rosmariini kasvovedellä.
Ei kiristä tai hilseile missään. Talvi-iho on kuorittu pois ja nyt tuntuu kyllä todella pehmeältä.
Kantapäille pitäisi kehitellä joku haude. Hunajasta?

○○○○○○○○

Jälkeenpäin mieleen tullutta:
Jos lisäisi avokadonaamioon muutaman tipan avokadoöljyä > extrakosteuttava naamio. Tai maissijauhon tilalle polentasuurimoita > vartalolle kuorivampi.

6 kommenttia:

  1. Hitsi!!
    Ja minä en ole hoksannut pakastaa!!
    Ostan myös tarjous pussukoita ja olen niin samaa mieltä!Avokado on superruokaa!!
    Minulla jää välillä kaupan hyllyyn avokadot,kun ei ole ihan varma tuleeko käytettyä. Nyt ostan surutta ja pakastan!!

    VastaaPoista
  2. Mitäs me pakastajat ;D

    Mietin ensin, että kokeilen naamatarpeiksi, mutta kun maistoin niin käy kyllä hyvin syötäväksikin. Se sitruuna kannattanee lisätä ennen pakastusta.

    VastaaPoista
  3. Mistähän sitä saisi ärsykkeen teilata omat tekosyynsä ja alkaa toimimaan.
    Toistaiseksi olen herkutellut avokadon, tuo kuorinta olis kyllä varsin näppärä, eikä vaadi liikaa laiskaltakaan :)
    Ja tuo pakastamisjuttu, aivan nasta tieto, kiitos!

    VastaaPoista
  4. Sitähän voisi laittaa avokadonaamion vaikka kokkailun ajaksi ;) Mutta kyllähän avokado hellii ihoa sisäisestikin nautittuna!!

    Minulla ärsyke alkaa testailla näitä oli se, että tämä on ainoa keino saada todella luonnonmukaista kosmetiikkaa. Moni mainostaa luonnollisuutta tuotteissaan, mutta "luonnollisuus" on häviävän pieni ainesosa :( Enkä ainakaan tue koe-eläinten käyttöä kosmetiikassa!!!!!!!
    Ja tietenkin oma ja läheisten hyvinvointi :)

    VastaaPoista
  5. Hei maistoin tässä pari päivää sitten avokadoa ensikertaa. Ne avokadot oli kyllä aika vanhoja, pehmeitä ja ryppyisiä. Makukaan ei oiken miellyttänyt, niin mietin, että muuttuko avokaadon maku vanhetessa? Siis sen avokaadon vanhetessa (-: ,vai tuliko pehmeästä vanhasta avokadosta vaan paha maku omasta päästäni???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vanha avokado alkaa maistua tunkkaiselle! Joskus sitruunamehutilkka auttaa, mutta parempi käyttää rupsahtanut avokado vaikka kotikosmetiikassa ;)

      Poista