sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Koivukuorinta


Ihan tätä varten piti lähteä hakemaan koivunoksia maljakkoon. Ei sitten millään malttanut odottaa..
Ohjeen löysin ihanasta "Ihana kotikylpylä" kirjasta.


1 dl tuoreita koivunlehtiä, 5 dl merisuolaa, 2 dl manteliöljyä (tai muuta kasviöljyä), 1 tl raastettua (luomu)sitruunankuorta ja 1 rkl hunajaa (30 tippaa sitruunaöljyä).
Kaikki ainekset sekoitetaan sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.


Suolana voi käyttää hienoksijauhettua tai karkeaa suolaa. Minä tykkään karkeasta. Se hienontuu sauvasekoitellessa, mutta joukkoon jää rouheampaakin tavaraa!
Tässä satsissa käytin manteli- ja avokadoöljyä.
Kiehauta lasipurkit ja kannet, täytä seoksella ja säilytä viileässä. Säilyy puolisen vuotta (ei kyllä säily!). Minulla tuli neljä pilttipurkillista. Hienommasta suolasta tulee pienempi määrä. Kannattaa tehdä reilu satsi, sillä tätä kuluu...
Käy ensin pesulla ja lämpimässä suihkussa. Hiero koko vartalon iho koivukuorintavoiteella. Huuhtele pois ja lopeta viileällä suihkulla.


Laitoin pikkasen fiksummin yhden purkin, sillä annoin tätä lahjaksi ystävälle. Samoin tuon virkatun kuorinta-/pesulapun ja jokusen palan saippuaa :)



5 kommenttia:

  1. Heip.

    Mistä olet tehnyt tuon kuorintapesulapun? Tosi hyvä idea!
    Ja ihana tuo koivu kuorintavoide, olisi hyvä joululahjaidea, jos vain tuoretta koivunlehteä löytyisi.
    Itselläni on kuivatettuna koivua talven varalle, mutta se ei oikein vissiin sovi?

    VastaaPoista
  2. Se on aika paksua pellavalankaa. Pölyistä ja ikävää virkata, mutta käytössä tosi ihana! Siihen käy myös hamppu tms. karkeahko lanka.

    Eiköhän tuo koivukuorinta onnistune kuivatustakin koivunlehdestä. Siellähän ne öljyssä notkistuu.. Uskoisin :) Koeta vaikka puolikkaalla annoksella? Ja ehkä kannattaa käyttää hienoa merisuolaa :)

    VastaaPoista
  3. Ok, hyvä tietää, kiitos kun kerroit!

    Mahtaisiko tosiaan onnistua kuivatusta koivusta..ja suosittelet hienoa suolaa, karkea kuulostaa paremmalta. Mietin, että voisi olla ihana joululahja laittaa purkki tätä ja kutoa lämpimät sukat. Semmoinen jalkojenhoitopaketti :)

    VastaaPoista
  4. Itsekin tykkään karkeasta, mutta ajattelin, että jos lehdet on kuivattuja ja murenee tosi hienoksi niin olisiko hieno suola silloin parempi....? Mutta tuskimpa sillä suurtakaan merkitystä :)

    Ihana jalkojenhoitopaketti sulla mielessä!!
    Mulla menikin viimeisimmästä satsista loput jalkakylpyihin kun oli kädet naarmuilla. Ei oikein pystynyt hieromaan suolaa ;D

    VastaaPoista
  5. Suolaa haavoille...auts.
    Mukavaa syssyä ja kiitos vastauksistasi :)

    Palaan asiaan, jos saan tehtyä kuorinta-ainetta.

    VastaaPoista