maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pääsiäismuna karkeista


Pääsiäismunakakku on meillä jo perinne. Tänä vuonna ei oikein raksuttanut, joten hain inspiraatiota Kinuskikissalta. Viime vuonna Kinuskikissaltakin tuli pääsiäismunakakku ja se jäi mieleen. Makuyhdistelmäksi ajattelin kinuskia ja lakkoja.
Tein tähän tumman kääretorttupohjan.
  • 4 kpl luomumunaa
  • 1½ dl intiaanisokeria
  • ½ dl ruisrouhetta
  • ½ dl grahamjauhoja
  • ½ dl spelttijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

    Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele vaahtoon. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Jäähdytä.

    Täytteeksi sulatin pakastimesta lakkoja, joita maustin hedelmäsokerilla. Täytteeksi ja kuorrutteeksi tein kinuskisen tuorejuusto-kermatäytteen.
    2½ dl kuohukermaa vatkataan vaahdoksi. Joukkoon lisätään 200 g tuorejuustoa, 3 - 4 rkl vaniljakreemijauhetta ja  2 dl (vaahtoutuvaa) kinuskikastiketta. Sekoitellaan. Jos käytät vaahtoutuvaa kinuskikastiketta; vaahdota se yhdessä kerman kanssa.

    Leikkaa torttupohjasta pieneneviä, munanmuotoisia pohjia. Kostuta ja laita päälle lakkaa ja kinuskituorejuustotäytettä. Kasaa kaikki kerrokset näin. Sivele täytettä ohut kerros päälle ja laita loput täytteet pursotinpussiin. Pursota litteällä tyllalla kakku kauttaaltaan. Jätä kostumaan muutamaksi tunniksi ja koristele juuri ennen tarjoilua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti