tiistai 29. tammikuuta 2013

Avokadopasta

Nappasin viime vuoden puolella kaupan hyllyltä avokadopastan ohjeen. Muistin sen sitten tänään tilanteessa "mitä tänään syödään". Eikä tarvinnut edes kauppareissua kun vaihdoin pecorinon ja parmesaanin Mustaan Salaneuvokseen.. Ihan kylmänviileästi!

Jestas että on hyvää!! Niin hyvää, että tuli pakottava tarve jakaa tämä iihana resepti ja ilosanoma teidän kaikkien kanssa.
Googlettamalla sama resepti löytyy monelta sivulta, mutta poikkeuksena vegaaninen avokadopasta, jota teen seuraavaksi. Oluthiivahiutaleita on nimittäin aina kaapissa!




1 valkosipulinkynsi
½ chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa tai korianteria
1 dl raastettua pecorinoa
1 dl raastettua parmesaania
400 - 500 g spagettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.
Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan.
Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.
Hienonna yrtit ja raasta juustot.
Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit sekä juustoraasteet.

Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti al dente - kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti höyryävän kuumana.




Minä tein tällä kertaa yhden annoksen suoraan lautaselle. Jaoin ohjeen noin neljälle.. Aikast kätevää niinkin :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti