tiistai 21. tammikuuta 2014

T tupla-i kerien kakku


Ei, tästä ei ole tulossa pelkästään leivonta blogia :D
Sattumoisin nyt vaan on aikaa tehdä. Ja syytä juhlaan :)

Tiikerikakku on kahvipöydän kunkku ja testattu on mariannetiikerit, laku, mustikka ja muut marjat ja appelsiinitiikeri oli pitkään suosikkini. Kunnes! Tein tämän version: sitruuna-suklaarouhe :P

Teen tiikerikakun ihan perusreseptillä jonka kopsaan tähän, mutta saadakseni astetta ärrrreemmän ja ronskisti hurrjemman version teen siihen muutoksia, eli mau-steet ´;)


Ainekset: 

250 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

3½ dl vehnäjauhoja

3 luomu kananmunaa

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta


Mausteet:

 ½  luomu sirtuunan mehu ja raastettu kuori

 2 rkl lemon curdia

 n. 50 g tummaa suklaata

 2 rkl kaakaojauhetta (tummaa ja reilua)



Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita vaniljasokeri ja leivinjauhe jauhoihin ja sekoita tasaisesti vaahtoon.

Ota 1/3 - 1/2 taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita toiseen rouhittu suklaa, liraus sitruunamehua ja kaakaojauhe. Toiseen osaan sitruunan mehua, kuoriraaste ja lemon curd.

Levitä voidellun ja jauhotetun rengaskakkuvuoan pohjalle noin puolet vaaleasta taikinasta. Levitä päälle tumma taikina ja tämän päälle loput vaaleasta taikinasta. Painele kiertäen haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja niin että eriväriset kerrokset raidottuvat kauniisti.

Paista kakkua alatasolla 175 asteessa noin 1 h. Varmista kypsyys vaikkapa coctailtikulla. Kumoa kuumana, anna jäähtyä rauhassa. 


Saat tasaisen pohjan lusikoimalla vallihaudan kakun pintaan.





2 kommenttia:

  1. namiiiii..meillä tykätään ihan perustiikerikakusta kovastikkin. sillon tällön piristelen tuota lisäämällä sekaan banaanin siivuja tai korvaan nesteen vaikka ananasmehulla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kyllä tiikeri on kunkku :)
      Hyviä vinkkejä tuo banaani ja ananas! Minä olen myös muutaman kerran laittanut kaakaoseokseen nesteeksi kahvia. Ei hassumpaa :)

      Poista