maanantai 6. tammikuuta 2014

Maissipiirakka


En edes yritä kehua tätä piirakkaa, tehkää itse niin uskotte miten hyvää!!
Sain ohjeen nuorena tyttönä eräältä työkaverilta. Nimi oli Amerikan piirakka ja se sisälsi (paprikan tilalla) paketillisen rapeaksi paistettua Amerikan pekonia. Erillistä pohjataikinaa ei tule vaan piirakka on silkkaa täytettä :9 Tein sitten piirakasta omaan makuun sopivan kasvisversion, tässä ohje siihen..
Piirakka on meillä useimmiten saunasuolaisena, on myös mukava ja ruokaisa tarjottava. Piirakkahan on luonnostaan gluteeniton ja laktoositon versio tulee helposti valitsemalla tilanteeseen sopivan kerman ja juuston.

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen ja 1½ dl puuroriisiä (käytän usein myös ohraa, esim. ohrahelmet tai -suurimot sopivat mainiosti) kiehumaan. Keitä hiljalleen ja kun vesi (n. 3dl) on imeytynyt, mausta riisi 2 rkl ruokosokerilla ja currylla. Currya itse tykkään laittaa reilusti, mutta jokainen laittaa maun mukaan.. Ripaus (ruusu)suolaa.
Sekoita riisin/ohran joukkoon 1 prk (340 g) maissinjyviä sokerisuolaliemessä. Myös pakastemaissi käy, kunhan on makeaa maissia.


Samaan aikaan suikaloi ja kuullota paistinpannulla (aurinkotomaattien)öljyssä kaksi paprikaa. Aina kauniimpaa jos ovat eri värisiä, mutta periaatteessa värillä ei väliä. Rouhittua mustapippuria ja taas ihan ripaus suolaa.
Paprikat riittää, mutta usein silppuan joukkoon reilusti aurinkotomaattia. Joskus myös fetaa ja oliivia..

Minulla on lasipohjainen, silikonireunainen piirakkavuoka

Sekoita yhteen riisi-maissiseos ja paprika-aurinkotomaattiseos.

Vatkaa 4 luomu munaa ja 2 dl itsellesi mieluista kermaa. Ripaus suolaa.

Kaada riisiseos voideltuun piirakkavuokaan. Raasta päälle juustoraastetta (emmental) ja kaada munakerma päälle. Sekoita munakermaa piirakkamassan joukkoon niin ettei neste jää vain piirakan päälle vaan sekoittuu joka puolelle.


Paista uunissa kunnes pinta on kauniin ruskea. Meidän uunissa tämä tapahtuu noin puolessa tunnissa.

Piirakkaa olen tehnyt myös pellillä. Määrät voi kolminkertaistaa, mutta kananmunien ja kerman määrää hieman sovelsin.. Kermaa taisi mennä noin 5 dl ja luomumunia 8 - 10 kpl.

Täällä voi käydä kurkkimassa mitä erilaisia täytteitä kätevät emännät (ja isännät?) ovat piirakkaan keksineet :) Ja kertokaa toki täälläkin miltä maistui ja mitä käytitte..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti