torstai 14. elokuuta 2014

Maissitarhurin kesäkurpitsaletut



Tämän kesän uusista resepteistä paras, ainakin tähän mennessä. Vielähän on kesää jäljellä..
Tämä ohje syntyi niin kuin yleensä, hetken tarpeesta.
Kova nälkä, äkkiä piti saada jotain ja pöytä puolillaan kesäkurpitsoita. Lettusista tulikin niin hyviä että äkkiä piti tehdä uusiksi ettei unohdu mitä sinne heittelin..
(Nimi on hiukan korni, mutta kyllä! minulla kasvaa peräti toistakymmentä maissia.. ';D )


Raasta yksi keskikokoinen kesäkurpitsa.
Vatkaa 4 luomu kananmunaa ja sekoita ne raasteen joukkoon.
Tähän seokseen ala lisäillä (kaikki on sitten NOIN mittoja) 1½ tl ruususuolaa, runsaasti currya, hyppysellinen juustokuminaa ja valuvaa hunajaa. Myllystä mustapippuria.


Kun maustamis homma on hanskattu, ala tutkia jauho- ja lesekaappia ja käytä sieltä mieluisia jauhoja ja leseitä. Minulla humpsahti joukkoon kauraleseitä ja alkioita. Speltti- ja graahamjauhoja sekä hieman vehnä- ja ohrajauhoja. Lisää haluamaasi nestettä. Se voi olla mehua, maitoa, vettä, jugurttia... Minulla oli kaurajuomaa. Seos saa olla löysähköä puuroa
Lopuksi joukkoon 200 g makeita maissinjyviä.
Annetaan turvota hetki ja paistetaan lettupannussa hiljaisella lämmöllä päältä rapeiksi.
Kokeileppa puolukkahillon kera ;)


Lisäkkeenä on risotto jossa on mm. sipulia, aurinkokuivattua tomaattia, juustoa ja paljon basilikaa.






4 kommenttia:

  1. Näyttää niiiiiin herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos.
    Nämä on kyllä vieneet pinaattilettujen paikan ihan totaalisesti :D Käy myös kasvispihvistä ja sopii monen lisäkkeen kanssa. Aivan ihastunut olen -taas- itsekin ;) :D

    VastaaPoista