torstai 14. elokuuta 2014

Muurikan äärellä


Herkullinen kesänviettopaikka ;)
Meillä tykätään quesadilloista ja kesällä ne tehdään muurikalla. Isokin satsi valmistuu nopeasti.
Tähän tyyliin olen ne valmistanut..


Tortillalevyt voisi valmistaa itse muurikassa, mutta käytin valmiita.


Täytän ne valmiiksi keittiössä ja pinoan koko satsin torniksi.
Täytteenä on tietenkin juusto! Tuorejuustoa sivelen kaikkiin tortilloihin. Sitten otan kaksi tortillaa ja laitan toisen päälle täytteet. Aika vakio on maissi, paprika ja aurinkotomaatti. Myös punasipuli, avokado, jalapeno ja tomaatti toimii kuin junan vessa!!!
Ja aina laitan basilikaa + muita yrttejä. Tuoreena jos mahdollista.
Täytteen määrä riippuu onko quesadillojen kanssa esim salaattia vai meneekö sellaisenaan.
Minä tykkään syödä quesadillani maustamattomaan jugurttiin tehdyn kastikkeen kera tai runsaschilisen salsan.. Riippuu jälleen täytteestä ;)

Täyte silputaan pieneksi ja levitellään joka toisen tortillan päälle. Sen päälle juustoraastetta ja toinen tuorejuustolla sivelty tortilla painetaan päälle.
Kenties perinteisempi tapa on levittää täyte puolikkaan päälle ja taittaa tortilla puolikuun muotoiseksi, mutta itse olen tottunut tekemään sen näin :)
Sitten pinon kanssa grillin ääreen.


Paistamisen alussa voi painaa tortilloita kiinni. Helpottaa kääntämistä.


Syömistä helpottaa kun leikkaa quesadillat neljään osaan :)
Ja kun muurikka on jo sopivan kuuma niin jälkkäriksi valmistuu muurinpohjaletut.


Paistatteko te ympyröitä vai soikioita..





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti