tiistai 26. elokuuta 2014

Kaalikäärylerulla - vege


Mulla on oma ohje lihattomiin kaalikääryleisiin ja nyt muokkasin sitä hieman. Niin muotoa kuin sisältöä. Ja taisin tällä kertaa osua ihan nappiin!
Annan ohjeen teillekin :)

Tarvitset yhden kaalin. Ostin käärylekaalin, mutta -tässä tapauksessa- ihan turhaan. Päätin nimittäin kokeilla kääretorttumallia.
Laita kaalin lehtiä kiehuvaan veteen ja ala tehdä täytettä samalla kun keittelet lehtiä kypsäksi:


Aurinkokuivattuja tomaatteja 6 - 8 kpl pilkottuna pannulle (ja tomaattien öljyä). Silppua joukkoon yksi iso sipuli ja valkosipulin kynsi. Raasta kaksi porkkanaa ja lisää yksi luomu kasvisliemikuutio. Kuullottele.
Mausta. Minä käytin rouhittua mustapippuria, piripiriä, oregaanoa, lipstikkaa ja meiramia. Lisää myöhemmin suolaa jos tarvis.
Kaada joukkoon 2 dl vihreitä linssejä, 1 ½ dl soijarouhetta ja 1 dl punaisia linssejä. Lisäile nestettä pikkuhiljaa, sitä mukaa kun imeytyy. Minä käytin tomaattimurskaa ja keitinlientä. Anna muhia hiljaisella lämmöllä.
Laita kattilaan kiehumaan 2 - 3 dl riisiä. Minulla 2 dl puuroriisiä ja 1 dl tummaa irtoriisiä. Ohrakin sopii hyvin. Keittele lähes kypsäksi, kumoa pannulle ja anna täytteen kypsyä loppuun pannulla. Lisäsin tuoretta, silputtua persiljaa ison nyrkillisen.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.


Ota uunipellin kokoinen pala leivinpaperia. Poista kaalinlehdistä paksuimmat ruodot ja levittele leivinpaperin päälle limittäin useammaksi kerrokseksi niin että isoimmat lehdet ovat alimmaisena ja pienimmät päällä. Levitä lehtien päälle täyte, valuta täytteen päälle siirappia ja rullaa leivinpaperin avulla kiinni kuten kääretorttu.




Valutin kääryleen pintaan aurinkotomaattien öljyä ja siirappia. Noin tunniksi uuniin.


Paiston aikana valelin pintaa siirappi-keitinliemi nesteellä pari kertaa.


Niin hyvää!!
Petrattavaa jäi ensi kertaan: Kaalia voi olla paksumpikin kerros ja pitää koettaa saada rullasta tiukempi.
Myös paistoastiaa voi hieman miettiä, sillä rullaa on aika mahdoton nostaa kuumana pelliltä tarjoiluastiaan. Leivinpaperin avulla saattaisi kumoaminen onnistua, mutta minä jätin tällä kertaa testaamatta ja kävin kääryleen kimppuun :P


1 kommentti: