10 VUOTTA BLOGI KULKI NIMELLÄ HUUHAAPUUHAA, KOSKA TEKEMISIÄNI ON SELLAISIKSI KEHUTTU. NYT HUUHAAPUUHAILIJOITA ON PALJON JA MINULLA ON ILO INNOVOIDA JA INNOSTAA IHMISIÄ KÄSILLÄ TEKEMISEEN MYÖSKIN TYÖNI PUOLESTA, KÄSITYÖNEUVOJANA TAITO YLÄ-SAVOSSA. I create my crafts and teach others as well. Love DIY, yarns, water sport, cats, art, cruelty free food, my home and family. FEEL FREE TO FOLLOW MY INSTAGRAM!
tiistai 6. tammikuuta 2015
Nyhtöjuureskeitto
Kun ne kaikki muutkin nyhtää niin piti minunkin päästä nyhtämään >:I
Nyhdin sitten pari penkillistä porkkanaa ja toinen mokoma palsternakkaa. Nyhtönakkaa?
Pesin, kuorin ja raastoin 2 isoa porkkanaa ja yhden isoimmista palsternakoista. Raastoin vielä 5 perunaa (tai korvaa perunat parilla desillä linssejä) ja suikaloin ison sipulin ja palan kaalia ohuiksi suikaleiksi. Laitoin kiehumaan 1½ litraan kasvislientä.
Vähän lenteli persiljat vaikken niitä yhtään nyhtänyt!
Maustoin chilikastikkeella (n. 5 rkl), pippurilla, timjamilla, basilikalla. Hiukan soijakastiketta ja paljon persiljaa. Muutama valkosipulin kynsi taisi livahtaa..
Viimeiseksi laitoin joukkoon 1½ dl tummaa soijarouhetta, kuutioin yhden paprikan ja lorautin muutaman lorauksen kylmäpuristettua rypsiöljyä.
Antaa muhia rauhassa ja lusikoidaan tuoreen leivän seurassa. Vaikkapa Pikarieskan..
..tai kuvassa olevan Keisarin morsiammen leivän.
Jos ihmetyttää miten voin nyhtää kasvimaalta yhtään mitään tammikuussa, niin kerrompa että juttu on tehty syksyllä ja unohtunut luonnoksiin. Tein taas "nyhtökeittoa" ja muistin siitä jotain kirjoittaneeni... Vanhuus ei tule yksin ;D
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti