keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Punapensasta ja yrttiä




Rooibos on ihanaa!! Ja vielä ihanampaa on, että siitä löytyy paljon makuja reiluna ja luomuna. Tämän hetkinen lemppari on tuo Veriappelsiini. On hyvää myös kylmänä. Rooibos ei hautuessaan ja jäähtyessään muutu kitkerän makuiseksi niin kuin useat teet. Keitänkin sitä pressopannullisen ja pari kuppia menee lämpimänä, loput jääkaappiin ja "jääteenä" myöhemmin.  Ja voi litkiä pitkin iltaa. Massu kiittää, eikä mene yöunet. Ainakaan rooiboksen takia.
Nyt makusteltavana tuo sitruunaruoholla maustettu rooibos. Voisi olla kylmänä, sitruunavedellä blantattuna mukava kesäjuoma...?
Joulun alla löysin s-ryhmän kaupasta paketillisen "ILO"a. Etsin jotain uutta teetä työpaikalle.
Stina - Ilo ei ole teetä vaan yrttijuomaa. Uteliaana otin testiin ja olen tykännyt todella paljon!!!
Paketissa neljä makua. VALO: Nokkonen ja sitruunaruoho. RAIKAS: Kaakaopavun kuoria ja piparmintun lehtiä. MAKEA: Lapacho-yrttiä, omenan palasia ja aromeja. LÄMMIN: Kanelin palasia, inkiväärin palasia, kaardemummaa, neilikkaa ja pippuria.
Netistä en löytänyt tästä yrttijuomasta mitään. En edes maahantuojan: Nordqvistin sivuilta. Enkä ole muista kaupoistakaan onnistunut paikallistamaan pakettia... Ja tämä yrttijuoma on teen kanssa samaa hintatasoa. Pitäisiköhän hamstrata loppumisen pelossa :P
Jos teillä on joku hyvä yrttijuoma tiedossa, niin vinkatkaa ihmeessä. Olen vallan ihastunut näihin!



3 kommenttia:

  1. Minullakin on tuota iloa! Tykkään kyllä kovasti mutta omaa lempparia ei mikään voita joka on mango delight-niminen valkoinen tee. En ole sitä mistään muualta löytänyt kuin helsingin itäkeskuksen kauppakeskuksen pikkuisesta venäläiskaupasta. Merkki on greenfield. Ihanaa. Rooibosta sensijaan inhoan yli kaiken...

    VastaaPoista
  2. Sama juttu täällä. Löysin kaupasta tuon ilon ja ihastuin siihen, nyt on kohta teet juotu ja en edes muista mistä kaupasta ostin sen paketin?? Oli todella positiivinen yllätys. Rooibos suosikki on mango-appelsiini-tyrni, joka on ekolosta ostettu ja pussissa lukee oasis. On siis irtoteetä.Sitä voi juoda vaikka viileänä.Myös ihan timjamitee hunajan kera on talvella hyvää, varsinkin jos vähän kamomillaa laittaa sekaan.

    VastaaPoista