10 VUOTTA BLOGI KULKI NIMELLÄ HUUHAAPUUHAA, KOSKA TEKEMISIÄNI ON SELLAISIKSI KEHUTTU. NYT HUUHAAPUUHAILIJOITA ON PALJON JA MINULLA ON ILO INNOVOIDA JA INNOSTAA IHMISIÄ KÄSILLÄ TEKEMISEEN MYÖSKIN TYÖNI PUOLESTA, KÄSITYÖNEUVOJANA TAITO YLÄ-SAVOSSA. I create my crafts and teach others as well. Love DIY, yarns, water sport, cats, art, cruelty free food, my home and family. FEEL FREE TO FOLLOW MY INSTAGRAM!
tiistai 14. tammikuuta 2014
Martan pikarieska
Nimi ehken kalskahtaa ikävästi, mutta kertoo kaiken oleellisen..
Kaverini kehui marttojen "aina onnistuu" rieska ohjetta. Ohje on niin helppo & nopea että alkoikin pian tehdä mieli lämmintä rieskaa. Puolitin Marttojen ohjeen ja tein pienen lisäyksen, joten tässä ohje yhteen pikarieskaan.
Laita kulhoon 1 ½ dl puurohiutaleita (kaura, neljävilja..), 5 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja, 1 tl suolaa, 1 pss kuivahiivaa ja ½ dl ruisrouhetta.
Lämmitä 3,5 dl vettä hieman kädenlämpöä kuumemmaksi ja lisää veteen 1/4 dl ( n. 2 rkl ) siirappia. Kaada vesi välillä sekoitellen jauhojen joukkoon. Pyöräytä taikina kauhalla tai lastalla tasaiseksi, anna huokaista 15 minuuttia liinan alla.
Kippaa kulhosta suoraan pellille, voit tasoitella jauhoisin käsin.. Laita rieska KYLMÄÄN uuniin ja laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Rieska kohoaa lämpötilan noustessa ja paistuu samalla. Minulla kypsäksi asti paistuminen kesti puoli tuntia.
Marttojen ohjeessa uunin lämpötilaksi oli mainittu peräti 250 astetta, mutta kaverin vinkistä käytin 200 astetta ja leipä onnistui kertalaakista! Ja on todella hyvää.. Meillä saadaan nyt paljon useammin lämmintä rieskaa aamiaiseksi, iltapalaksi... Ja siemeniäkin voisi joukkoon välillä heittää ;)
Parasta lämpöisenä. Jos enempi syöjiä; tuplaa ohje ja tee kaksi rieskaa.
Edit.
Ostin Lékuén leipäkääreen ja tämän leivän valmistaminen ei enää edes likaannuta kulhoa ;)
Jos valmistat rieskan leipäkääreessä; pidennä paistoaikaa. Minä avaan kääreen puolen tunnin kohdalla ja laitan uuniin vielä kymmeneksi minuutiksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
kuulostaapa helpolta..ainut puute on meillä aina tuo siirappi, jota en ikinä muista ostaa kaupasta.
VastaaPoistaSiihen voisi soveltaa vaikkapa tummaa sokeria, hunajaa, fariinisokeria... :)
PoistaTota olis kiva kokeilla. Mistäköhän löytäisin sen alkuperäisen ohjeen... :)
VastaaPoistaKun tuplaat ohjeen määrät ja jätät ruisrouheen pois niin sinulla on alkuperäinen ohje..
PoistaSaattaisi löytyä myös Marttojen sivuilta? Minä sain tämän kaverilta :)
Kiitokset :) en löytänyt äkkiseltään Marttojen sivuilta.
PoistaMeinasin vaan jos sovellan sen mukaan mitä kaapista löytyy,
niin vois olla viisasta tietää se alkuperäinen reseptikin...
Tällä ohjeella saa jauhokaapin äkkiä tyhjenemään ;)
PoistaMeillä on nyt kokeiltu aika montaa versiota.. Ja kiva tehdä vaikka joka päivä kun on niin helppo. Tuoretta leipää.. mmmmm :)