lauantai 28. tammikuuta 2017

Vaniljainen omenapiirakka

Ensimmäinen kokeilu gluteenitonta leivontaa. Jottei liian helpoksi menisi niin myös vegaanisena :)


Hifistelin omenasuikaleiden kanssa. Koska en omista mikroa, pidin viipaleita hetken kuumassa, sitruunalla maustetussa vedessä. Sain omenat taipumaan ruusukkeeksi.




Sain kaverilta vinkkiä oikeisiin jauhoihin ja loppu olikin peace of cake ;)




OMENAPIIRAKKA (vegaaninen, laktoositon & gluteeniton)


2½ dl gluteenitonta jauhoseosta (5dl)
½ tl leivinjauhetta (1 tl)
½ tl soodaa (1 tl)
1½ dl sokeria (3dl)
(½ tl vaniljasokeria (1 tl) )
2 dl (vanilja)soijajugurttia (4 dl)
75 g Keiju margariinia (150 g)


Pinnalle:
Omenaa viipaloituna, kanelia, sokeria...
Keijumargariinia vuoan voitelemiseen.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi omenat valmiiksi. Sulata margariini.Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne puuhaarukalla. Lisää kulhoon sula margariini ja soijajugurtti. Jos käytät tavallista soijajugurttia lisää vaniljasokeria. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan (pellille). Lado pinnalle omenaviipaleet, ripottele pinnalle kaneli ja sokeri. Paista keskitasossa 25 – 30 minuuttia.





Suosittelen käyttämään tuota Alpron vaniljasoijajugurttia. Se on niin hyvää, että sitä voisi käyttää kastikkeenakin ;) Meillä oli alpron vaahtoutuvaa soijakermaa..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti