Hifistelin omenasuikaleiden kanssa. Koska en omista mikroa, pidin viipaleita hetken kuumassa, sitruunalla maustetussa vedessä. Sain omenat taipumaan ruusukkeeksi.
Sain kaverilta vinkkiä oikeisiin jauhoihin ja loppu olikin peace of cake ;)
OMENAPIIRAKKA
(vegaaninen, laktoositon & gluteeniton)
2½
dl gluteenitonta jauhoseosta (5dl)
½
tl leivinjauhetta (1 tl)
½
tl soodaa (1 tl)
1½
dl sokeria (3dl)
(½
tl vaniljasokeria (1 tl) )
2
dl (vanilja)soijajugurttia (4 dl)
75
g Keiju margariinia (150 g)
Pinnalle:
Omenaa
viipaloituna, kanelia, sokeria...
Keijumargariinia
vuoan voitelemiseen.
Lämmitä
uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi omenat valmiiksi. Sulata
margariini.Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne puuhaarukalla.
Lisää kulhoon sula margariini ja soijajugurtti. Jos käytät
tavallista soijajugurttia lisää vaniljasokeria. Sekoita taikina
tasaiseksi ja kaada vuokaan (pellille). Lado pinnalle omenaviipaleet, ripottele
pinnalle kaneli ja sokeri. Paista keskitasossa 25 – 30 minuuttia.
Suosittelen käyttämään tuota Alpron vaniljasoijajugurttia. Se on niin hyvää, että sitä voisi käyttää kastikkeenakin ;) Meillä oli alpron vaahtoutuvaa soijakermaa..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti