maanantai 6. helmikuuta 2017

Kasvisruokakurssi


Viime viikonloppuna kokoontui mukava porukka syömään yhdessä. Paikkana Mööpeliverstaan privaattitilat, jotka Eija on sisustanut kauniiksi.


Minä olin laatinut salaatinkastiketta lukuunottamatta menun, joka tehtiin yhdessä. Menu on gluteeniton ja vegaaninen.


Aloitimme Eijan kehittelemällä alkusmoothiella.


Käsien pesu ja työn touhuun...
Linssikeitolla aloitimme.
Pihvejä oli kahta eri laatua. Ensimmäisenä tuplasatsi porkkanasta ja kukkakaalista ja sen oheen tehtiin oma muunnos kikhernepihveistä. Eli käytimme kidneypapuja, mutta muuten suurinpiirtein hyvin pitkälti tasan tarkkaan noudatimme ohjetta. Ja ohjehan on aivan mainiosti sovellettavissa mille pavulle hyvänsä!


Kurssilaiset laittoivat töpinäksi monen paistinpannun kanssa!


Papupihvit menivät ensin uuniin ja sitten rapsakka pinta pannun kautta.


Samaan aikaan valmistui herkullinen "Punainen salaatinkastike".

1            paprika
1            sipuli
3            valkosipulin kynttä
3 tl         hunajaa
1 tl         suolaa
3 rkl        sinappia
1 milli      rouhittua mustapippuria
1 tl         basilikaa
½ dl         tomaattisosetta
1 tl         timjamia
2½ dl        öljyä
0,25 dl      etikkaa (tavallista tai punaviini)
tuoretta chiliä pala/puolikas

Kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Nam!! Käy kastikkeeksi muuhunkin kuin salaatille.

Lisäkkeenä Perunavuoka, josta unohdin ottaa kuvaa, mutta laitetaan kuva koko annoksesta missä näkyy myös salaatti, idut ja vihanneskrassi.



PERUNAVUOKA

1-2 punasipulia viipaleina
n.500 g perunaa viipaleina
2-4 valkosipulin kynttä pilkottuna
1-2 paprikaa pilkottuna
pieni kesäkurpitsa viipaleina
1-2 tlk tomaattimurskaa
1 kpl luomu kasvisliemiqtioita
1 tl basilikaa (kuivattua)
suolaa ja pippuria
Gluteenitonta korppujauhoa tai levänmuruja.

Paista sipuleita isossa pannussa. Lisää perunat, valkosipuli, paprika ja kesäkurpitsa. Sekoita viitisen minuuttia. 
Lisää tomaattimurska, kasvisliemi ja mausteet, anna kiehua hiljaa kannen alla n. ½ tuntia. 
Siirrä seos matalaan uunivuokaan. Levitä päälle ohut kerros gluteenitonta korppujauhoa tai leivänmuruja/kuutioita (ja juustoa jos haluat). 
Peitä foliolla ja laita 200 asteiseen uuniin noin tunniksi. Ota folio pois ja kuorruta n. 15 min. Saat rapean pinnan.


Pöytä on katettu 😊


Näppärät kurssilaiset pyöräyttivät vielä jälkiruoaksi Omppupiirakan joka nautittiin Alpron vispautuvan soijakerman kera. Kerma vaan päätti tällä kertaa olla vispautumatta..


Hyvää silti! Kyytipoikana joko luomukahvia tai tyrniteetä Eijan varastoista.



Kiitos! Ruoka oli hyvää ja seura erinomaista 💜


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti