maanantai 5. lokakuuta 2009

Chjoko Cookies



Suklaa on jumalten ruokaa ja sitä on nautittava itsekin sillointällöin. Joko juhlan kunniaksi tai muuten vaan arjen kolhujen laastarina. Nämä cookiesit ovat ehdottomasti parhaita mitä olen koskaan tehnyt tai maistanut. Parempia reseptejä saa tyrkyttää jos luulee omistavansa ;)
Itse en voi ottaa reseptistä kunniaa, ohje on helsinkiläisen suklaapuodin omistajalta Mika Gröndahlilta.

250 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2½ dl fariinisokeria
2 munaa
1 sitruunan kuoriraastetta
4½ dl kaurahiutaleita
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl suolaa
340 g suklaata rouhittuna
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää joukkoon munat ja sitruunan kuoriraaste. Vatkaa vielä hetki.
Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, suola ja sooda keskenään ja lisää taikinaan. Nostele lopuksi joukkoon suklaarouhe.
Muotoile taikina leivinpaperin avulla tasaiseksi rullaksi ja laita pakastimeen. Leikkaa jäisestä rullasta parin sentin paksuisia kiekkoja. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia.
Itse teen yleensä annoksen kaksinkertaisena ja laitan pötköt pakastimeen. Kun pötköt ovat jäätyneet, pakkaan ne joko isoon rasiaan tai pussiin. Sieltä ne on helppo muutaman minutin sulatuksen jälkeen viipaloida pellille. Joskus tuntuu, että vähä liiankin helppoa...
Erilaisia suklaita olen myös kokeillut tähän ohjeeseen. Tumma suklaa ja lime (sitruunan tilalla) oli kiva yhdistelmä. Eikä valkosuklaakaan pahaa ollut.

2 kommenttia:

  1. Tätä voi kyllä kaikille suositella!
    Olen tätä Teijan reseptiä jo tehny monta kertaa!
    Äh, tylsää tämä karpin elämä kun tuommoiset jää tekemättä... Jouluksi viimestään kuitenkin!! :D

    VastaaPoista
  2. Näyttävät kyllä makoisilta! Itsekin tykkään tehdä näitä ja kaikenlaisia pikkuleipiä, ja kuten Kotiäiti edellä sanoi, jouluna syödään ainakin.

    VastaaPoista