maanantai 5. lokakuuta 2009

Hereford Pata




2 purjoa viipaleina

1 iso sipuli viipaleina

300g bataattia, lanttua tai muuta mieleistä juuresta

250g porkkanaa viipaloituna (kolme isohkoa porkkanaa)

25g vehnäjauhoja (noin ½ dl)

5dl kuivaa siideriä

1rkl tomaattipyreetä

1rkl (imelää)soijakastiketta

1 omena kuutioina

180g punaisia linssejä keitettynä

n.½kg keitettyjä perunoita

voita, cheddaria, suolaa ja pippuria


Paista purjoa, sipuleita, bataattia ja porkkanoita pienellä lämmöllä uuninkestävässä vuoassa kansi päällä n. 15 min.



Sekoita sillä aikaa jauhot ja pieni määrä siideriä keskenään kattilassa kuumentaen. Lisää loput siideristä. Sekoita joukkoon pyree, soija, suolaa ja pippuria.


Pilko omena ja lisää joukkoon yhdessä linssien kanssa. Kaada kastike päälle. Asettele perunaviipaleet päälle, lisää perunoiden päälle hieman voita ja ripottele juustoa. Peitä vuoka kannella ja paista 180 asteessa 1 1/2 tuntia. Ota kansi pois puoli tuntia ennen paistoajan päättymistä, jotta paistos ruskistuu pinnalta.




Tämä on yksi vakioistani. Löytynyt joskus, kauan sitten jostain kasvisruokakirjasta. On pysynyt melko alkuperäisenä. Joskus lisään kastikkeeseen hieman hunajaa tai käytän imelää soijakastiketta. Myös omenamehusta olen kastikkeen tehnyt. Ehkäpä lapsille mieluisin versio on bataattinen, jossa omenamehua ja hunajaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti