sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Sohvaperunan uudet perunat


Uudet perunat, nams-nams!
Niitä voisi mussuttaa pelkästään, mutta vielä parempaa kun kiehautetun potun kylkeen on jotain.. Tämä ohje on peruja Tukholman reissulta. Menimme ruokapaikkaan, missä sai "pelkästään" uuniperunoita erilaisilla täytteillä. Oli peruskastike (tai kaksi. Tämä ja tomaattinen, jota en päässyt maistamaan.) ja siihen valittiin täytteet, joita olikin valtava valikoima. Ei tullut kasvissyöjällekään itku puseroon.. Ihania marinoituja sipuleita, oliiveja, aurinkotomaatteja, juustoja, chilejä, soijasuikaleita, papuja.. Ja salaatinkin sai samaan. En ollut eläissäni syönyt niin hyvää uuniperunaa!
Piti kotimaassa sitten alkaa testailemaan omaa versiota kastikkeesta. Aikansa se otti, mutta kun äkkäsin turkkilaisen jugurtin ja sinapin niin maut alkoi löytyä. Ikinä en ole mausteita mitannut, vaan maistelemalla haen oikean maun. Ja myönnettävä on, että täytteiden perusteella makukin hieman vaihtelee. Käytän erilaisia pippureita ja yrttejä. Välillä laitan pippurin tilalle piri-piriä.. välillä pelkkää basilikaa ja välillä taas miksaan useampaa yrttiä.
Nyt aloin värkkäämään jugurttikastiketta uusille perunoille ja tuloksena seuraavanlainen yhdistelmä

  • 1½ dl majoneesia
  • ½ ämpäriä turkkilaista jugurttia tai 1 tlk soijajugurttia
  •  3 rkl väkevää sinappia
  • runsaasti ruohosipulia
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • oreganoa, basilikaa (mielellään tuoreena)
  • tuoretta tilliä/persiljaa

    Ja lusikallinen juoksevaa hunajaa... Yrtit silputaan pieneksi ja sekoitetaan jugurtti-majoneesi-sinappiseokseen. Sekoitus ja maistatus.
    Joukkoon voi rouhia fetaa tai paloitella juustonkannikoita. Tai laittaa erikseen tarjolle. Minä olen päätynyt laittamaan "höysteet" erikseen jotta jokainen saa makunsa mukaan.
    Ja toimii mainiosti myös soijajugurtilla. Rainbowlla on hyvä luomu soijajugurtti 500g:n purkissa. Soijajugurttiin en sotke majoneesia ollenkaan.
    Maukkaita hetkiä kaikille uusille sohvaperunoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti