Suolaisen bostonin tekeminen on ollut todo-listalla iäisyyden. Ja tänään, sateisena aamuna, mieleeni pujahti Pirkan lohesta tehty boston ja vimma leipoa. En ehtinyt edes ohjetta etsimään kun oli pikapikaa pistettävä taikina kohoamaan. Melko perus-sämpylätaikina tuli:
- ½ litraa vettä
- 2 rkl hunajaa
- 2 tl suolaa
- 1 pss kuivahiivaa
- 5 dl rouheisia sämpyläjauhoja
- noin 10 dl sekalaisia kaapista löytyneitä jauhoja: hiivaleipää, spelttiä, grahamia, ohraa...
- 1 rkl kuivattua basilikaa
- 1 dl oliiviöljyä
Kohota noin 20 min, alusta kunnolla ilmat pois ja kaulitse levyksi.
Täytteeseen kaapista löytyi:
- tuorejuustoa
- tuoreita yrttejä (tässä ruohosipuli, timjami ja oregano)
- 1 grillattu, säilötty paprika hapanimelässä liemessä
- hieman fetaa
Laitoin pinnalle seesaminsiemeniä, juustoraastetta ja pinjansiemeniä sekä ripsuttelin oliiviöljyä. Paistoin 200 asteessa puolisen tuntia. On oikein maukas ja pehmoinen. Nämä onkin kivoja salaattipöytään vaikka tämän kanssa..
Tässä sitten tulikin jussin leipäongelma ratkaistua ihan extempore! Teen kyllä vielä muutaman näitä, sillä tuosta ei ole enää säilöttäväksi asti :) Ajattelin pestoa sulatejuuston tilalle... Ja vaikka mozzarellaa ja tomaattia ja...
♪♪♫♪♫
Jep. Tuli niin hyvää, että täytyy lisätä tähän vielä päivitystä Pestobostonista. Melkein parempaa kuin tuo edellinen ;)
Levitin pintaan reilusti pestoa, viipaloin kaksi mozzarellapalloa ja silppusin tuoretta basilikaa. Pussinpohjallinen pinjansiemeniä.
Tämä rullalle ja viipaleiksi. Vuokaan, jonka muuten leivitin (vaikka onkin silikonia) korppujauholla jossa pippurisekoitusta joukossa.
Päälle lorauttelin avokadoöljyä. Ripottelin unikonsiemeniä ja kurpitsansiemeniä ihan reilusti.
Voi kun tähän voisi liittää tuoksun....
Menee kyllä minullakin TO DO listalle :) On niin herkullisen näköinen että johan tässä vesi nousee kielelle!!
VastaaPoista