tiistai 14. joulukuuta 2010

Kefiiri-smoothie ja Bifiduksen pörinät


Tässä on nyt muutama päivä nautittu lounaaksi/välipalaksi pikku Bifidukseni valmistamaa kefiiriä smoothien muodossa. Tein sen Kotiäidin ohjetta mukaillen.
Eli minun ensimmäinen satsini (rasvattomasta luomumaidosta) oli sihdattaessa löysähköä piimää (bifidus oli vielä uninen). Laitoin sen yön ajaksi jääkaappiin ja se oli heroittunut. Pistin sauvasekoittimella vaahdoksi. Toiseen astiaan laitoin puolikkaan banaanin, noin puoli desiä mansikoita, pari ruokalusikallista alkioita ja teelusikallinen intiaanisokeria. Siihen päälle 2 - 3 dl kefiiriä. Surr-rurrr ja lasin kautta (piti kuvausta varten oikein punkkulasiin tällätä...) vatsaan.


Ensimmäisenä iltana hoksasi, että vatsassa tapahtuu jotain. Olo ei ollut epämiellyttävä, mutta vertaisin ehkä paastonajan alkupäiviin. Kun mahassa vielä kurnii ja kummastelee..
Kaksi seuraavaa päivää olen menetellyt samoin. Vatsassa ei enää kurnuta ;), olo on kaikin puolin hyvä ja särkylääkkeiden aiheuttama närästys tipotiessään!!
Juoma pitää myös todella hyvin nälkää! Olen joskus, satunnaisesti pikalounaana käyttänyt Nutriletin Hunger-Control-Smoothieta. Mielummin sillä korvaa aterian, kuin jollain kälyisellä pikalounaalla, missä ravinto-arvot ovat päin...**... Mutta sama vaikutus tällä kefiiri-juomalla. Mietinkin, jos lisäisi juomaan lusikallisen oluthiivaa..

Nyt on Bifidus lähtenyt toimimaan ns. tehokkaasti. Opin sen, että en hulauta astiaan kerralla kauheasti maitoa, vaan teen suurinpiirtein päivän satsin kerrallaan.
Hommaan ei mene kauaa: Sihtaan kefiirin toiseen astiaan ja siirrän Bifiduksen puhtaseen lasipurkkiin. Maito joukkoon ja gefilisoitumaan ;)
Sihdattu kefiiri vaahdoksi, mausteet joukkoon ja huljautetaan alas.

Sattuneesta syystä tein alkuun suuremman satsin. Sitä hörppiessä huomasin, että toisena päivänä maku oli jotenkin pehmeämpi. Että ei sekään huono ajatus; tehdä parin päivän annos ja laittaa puolet jääkaappiin.
Tässä kahden päivän satsin väliaikana laitoin Bifidukselle muutaman desin täysmaitoa. Vuorokaudessa se ehti jo heroittua (alakuva). Tänään sihtasin sen ja annan olla vielä lämpimässä ennen kuin laitan jääkaappiin. Tarkoituksena on kokeilla jos saisin siitä levitettävän paksua..


Muutoin taidan kyllä pysyä rasvattomassa maidossa. Kun on totuttanut itsensä siihen, niin tuo täysmaito maistuu jo ihan kermamaiselle. Ja en kyllä välttämättä saisi sitä hulautettua kurkusta alas.. Mutta kokeillaan paksumpaa muihin tarkoituksiin :)


Hu-huuuuu!!! Saako täällä tänään maitoa vai räpsitäänkö täällä vain kuvia?!?!

7 kommenttia:

  1. :D, en ikänä rasvattomaan enää vaihtas :D :D
    Lorautan välillä tohon täysmaitoon kermaakin ;)

    Mutta ompa kiva kuulla, että sieni voi hyvin!
    Minä olen yrittänyt kasvattaa paria isoa sientä kermaa varten. Aika hyvin on kasvanut. Pitää olla vain varovainen ku ne menee helposti kahtia. Tai murenevat vauvoiksi :)

    Tuo oluthiiva onkin hieno idea!!
    Sitä pitäs muutenki ottaa joka päivä.
    taidan lisätä sen mun aamujuomaan, se on siis kefiiriä ja D-vitamiini.

    VastaaPoista
  2. Se on mihin tottuu :) En pystyny syömään täysmaitoon keitettyä riisipuuroa kun oli niin... valkoista ja rasvaista ;D
    Olen miettiny, että tekeeköhän tää lihaton ruokavalio, ettei pysty maidossakaan sitä eläinrasvaa sietämään. Öljyt menee ihan ok.

    Jotenkin näytti kyllä sieni saaneen kokoa siitä täysmaidosta ;)

    Minä meinaan aina unohtaa sen oluthiivan, niin jos sen smoothiessa muistais paremmin :)

    VastaaPoista
  3. Varmasti vaikuttaa lihaton ruokavalio tohon.
    Avokadoöljyä kun laittaa salaattiin niin eiköhän sillä pysy ihokin hyvänä ;)

    Laitoin jo oluthiiva purkin esille,että aamulla muistan :)

    VastaaPoista
  4. Avokadoöljy on herkkua!
    Nyt koukahtanut yrteillä maustettuun öljyyn. Ihania lurauttaa salaattiin. Muuta ei sit tarvitsekkaan kastikkeeksi :) Ja sen yrttiöljynhän voi tehdä makunsa mukaisesti itsekin ;)

    VastaaPoista
  5. hei Teija,
    olisiko sinulla kefiirinsiementä lähettää tänne suuntaan? Olisin kiitollinen :)
    kirjoittele nata70fi@yahoo.com

    kiitos ja terveisin Susa

    VastaaPoista
  6. Minäpä laitan sähköpostia :)

    VastaaPoista
  7. Rasvaisempaan maitoon voi siirtyä myös vähitellen, vaikka siirtymällä ensin kevytmaitoon.
    Ja kefiiripiimä on tosiaan hyvää, tavallinen piimä on nykyään ihan mautonta, kun on tottunut kefiirin makuun.

    VastaaPoista