lauantai 12. helmikuuta 2011

Käsisaippua - KaffeKissalle ja RooibosMirrille

Tämä ohje löytyi Kotiäidin blogista.
Reseptiä muutin vain nesteen osalta; käytin puolet kahvia.


Kahvisaippua

200g    rypsiöljyä

150g    kookosrasvaa
150g    munkinpaistorasvaa

71g      lipeää
90g      vettä
85g      valmista kahvia
3rkl      pikakahvijauhetta

 
Tosi tarkat ja hyvät ohjeet löytyy Kotiäidin sivuilta niin en viitsi niitä tähän laittaa.
Omia havaintoja kuitenkin hieman:
Koko nestemäärän olisi voinut laittaa kahvia.
Tämä saippua koveni hitaasti (vaikuttikohan kahvi vai kaustisen sooda?). Sai olla useamman päivän muoteissa, ennen kuin sain saippuan pois sen hajoamatta. Eli olisi kannattanut laittaa yhteen isoon muottiin, eikä silikonisiin muotteihin. Paperiset muffinsivuoat oli hyvä!
Luulen, että se pitkä muotissaoloaika sai nuo sydämet näyttämään ihan dalmatialaisilta :D Mutta niitä ei kyllä millään saanut ulos muotista. Täytyy käyttää tuota muottia kovempiin saippuoihin.
Päällä on tavallisia kahvinporoja. Kahvinporoja suositellaan ihon kuorintaan, joten ei ne voi käsisaippuassa huonoja olla. Katson miltä tuntuu käsissä, jos kokeilisi joskus kuorivaa vartalosaippuaa... Todo-listalle ;D


○○○○○○○○


Sitten tein myös teesaippuan.

Ohje sama, nesteenä Rooibos punapensastee; Aavikkokerma.
Joukkoon hulahti kiisselivaiheessa pari ruokalusikallista mustaa teetä, joka on maustettu metsämarjoilla. (Samaa päällä koristeena.) Ja pari ruokalusikallista pikateetä (Lidlistä), makuna/tuoksuna persikka. Vähän harmittaa, ettei ollut marjaisaa pikateetä, mutta kun tämä oli hetken mielijohde niin hurautin sitten saatavilla olevaa :)
Tuoksusta tuli todella hyvä, toivottavasti kestää. Ja vaikka rooibos punapensastee oli punaista niin saippuasta tuli vaaleaa.



Tämän verran yhdestä satsista tuli.



○○○○○○○○


Laitan tähän loppuun käteväksi havaitsemani vinkin saippuoiden kuivaamisesta.


Näitä sai ilmaiseksi lähikaupasta viime kesänä. Tuoreiden herkkusienten myyntiastioita.
Olen laittanut leivinpaperin pohjalle ja pinonnut ne yläkaapin päälle. Tosi käteviä! Kannattaa kysellä kaupoista.
Toki matalat pahvilaatikot ajaa saman asian, mutta ne on melkein teipattava/niitattava kulmistaan kiinni, koska nostellessa niiden liimaus hajoaa herkästi.


7 kommenttia:

  1. Tuo Dalmatialaissaippua on tosi hauskan näköistä! Täytyy pitää mielessä kun joskus tekee kahvisaippuaa.

    VastaaPoista
  2. Minullakin kuivui kahvisaippua hitaasti!??
    Melkeen pitäisi koettaa vähemmällä vedellä.
    Sitookohan se kahvijauhe kosteutta vai mikä lie?
    Mutta minusta nuo on aivan ihania!!
    Tuo aavikkokerma tuli meille nyt ihan juotavaksi :D
    Saapa nähä raskinko tehä saippuaa.
    Munasaippua olis mulla seuraavaksi mielessä!

    VastaaPoista
  3. Kiitos. Tuo kahvisaippua on kyllä kaunis käytössä. Pitää laitella joskus kuvaa :)

    Sitä nesteen vähentämistä kans ajattelin. Ja sit vaan antaa olla reilusti sen toisenkin vuorokauden muotissa. Mutta kun on kuivunut on kova ja hyvä käsisaippua.
    Aavikkokerma on ihanaa!!! Minä teen sitä pressopannulla ja aina joku liraus jää. Käytin parin päivän tähteet saippuaan ;D Mutta kyllä on ihanan tuoksuinen tuo teesaippua!!

    VastaaPoista
  4. Tuoksuko jäi??
    Minä tein bergamont teestä ja tuoksu katosi..
    Kokeilen tuota aavikkokermaa joskus!!

    VastaaPoista
  5. En tiedä kumpi siinä tuoksuu; rooibos vai se päälle ripoteltu metsämarjatee, mutta yhä tuoksuttaa :)

    VastaaPoista
  6. Mullakin näyttää kahvisaippua kovettuvan tosi hitaasti :O 4 tuntia ollut nyt muoteissaan ja ihan vetelää on vieläkin. Nesteenä käytin ihan vettä mutta laitoin kahvi tuoksuöljyä ja kahvinporoja sekaan. Katsotaan tuleeko noista mitään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odota kärsivällisesti pari vuorokautta, kyllä se kovettuu :)

      Poista